Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tvarohová Míša torta
V minulosti som ju robila, no nestihla som ju pekne odfotiť. Teraz mi to vyšlo tesne, s posledným kúskom. :D Moja narodeninová tvarohová "Míša" torta bola bez debaty to najlahodnejšie, čo sme v poslednej dobe jedli.
- 35 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3 | vajcia |
2 PL | cukru |
1 ks | vanilkový cukor |
3 PL | oleja |
3 PL | polohrubej múky |
2 PL | kakaa |
1 ČL | instantnej kávy |
1/2 ČL | kypriaceho prášku |
štipka soli | |
180 ml | smotany na šľahanie |
150 g | masla |
3 PL | kyslej smotany |
2 | vanilkové cukry |
120 g | práškového cukru |
500 g | polotučného krémového tvarohu |
4 pl. | želatíny |
trochu vody | |
100 g | čokolády na varenie |
100 g | smotany na šľahanie |
1/2 ČL | masla |
Postup prípravy
Na "Míša" torty a rezy existuje viacero receptov, väčšinou si náplň vystačí s maslom a tvarohom, prípadne mascarpone. Ja som však zvolila aj želatínu, ktorá mi umožnila urobiť krém ľahší a jemnejší. S tou šľahačkou je to skrátka obláčik. :)
Na tortu som použila formu s odnímateľným okrajom a priemerom 21 cm. Na cesto spolu vyšľaháme 3 žĺtky a polovicu bielka s cukrom do biela. Prišľaháme aj olej a metličkou zapraujeme zvlášť premiešané sypké suroviny. Nakoniec opatrne vmiešame sneh zo zvyšných bielkov a štipky soli. Dno formy vyložíme papierom na pečenie, boky netreba vymazávať. Cesto rovomerne rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 180° asi 35 minút.
Hotové cesto vyrežeme z formy a necháme vychladnúť. Potom ho do formy vrátime, ale uložíme ho spodnou časťou nahor. Natrieme ríbezľovým alebo malinovým džemom.
Pripravíme si krém. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Primiešame po častiach tvaroh a kyslú smotanu. Nakoniec vyšľaháme tuhú šľahačku a zapracujeme ju do tvarohovej zmesi. Želatínu (použila som 4 plátky) si pripravíme podľa návodu. Najskôr ju necháme napučať v troške vody, potom ju zahrejeme a keď je tekutá, primiešame do nej lyžicu krému. Prelejeme do zvyšného krému za neustáleho miešania. Nalejeme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky, ideálne do druhého dňa.
Šľahačku zohrejeme pod bod varu, pridáme nalaámanú čokoládu a maslo a miešme, kým sa v nej nerozpustia. Vylejeme na vrch torty a urovnáme. Dáme do chladničky stuhnúť.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk