Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Batátové muffiny s nugátovým krémom
Batát je jedna zo zelenín, ktoré bez problémov ukryjete do dezertu. Do týchto čoko-orieškových cupcakes sa mimoriadne hodí, dodá im vláčnosť a čiastočne aj sladkú chuť. Nie sú presladené a krém na vrchu je jednoduchý, chutný a plný bielkovín.
- 45 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
150 g | uvarený batát |
100 g | krémový tvaroh |
40 g | biely jogurt |
2 | vajcia |
3 PL | oleja |
1 PL | orieškovo-čokoládového krému (napr. Fitnutka) |
100 g | hladkej špaldovej múky |
40 g | mletých lieskovcov |
20 g | kakaa |
80 g | trstinového cukru |
1 | vanilkový cukor |
1/2 | kypriaci prášok do pečiva |
štipka soli | |
+ | |
hrsť mix nasekaných lieskovcov a horkej čokolády (voliteľné) | |
300 g | krémový tvaroh (polotučný) |
120 g | orieškovo-čokoládového krému (napr. Fitnutka) |
1/2 PL | kakaa |
Postup prípravy
Recept vznikol v spolupráci s orieškovým krémom Fitnutka od Fitshaker.sk, ale použiť môžete aj iný čokoládovo-orieškový krém typu Nutella.
Vajcia vymiešame s cukrom. Batát rozmixujeme spolu s tvarohom, jogurtom, Fitnutkou a olejom. Pridáme k vaječnej zmesi. Zvlášť premiešame všetky sypké prísady a zapracujeme do tekutých. Ak chceme, môžeme na záver primiešať nasekané lieskovce a horkú čokoládu. Cesto naložíme do košíčkov.
Pečieme na 175° asi 45 minút.
Tvaroh, kakao a Fitnutku ručne metličkou vymiešame. Preložíme do zdobiaceho vrecka, dáme zachladiť a krémom zdobíme vychladnuté koláčiky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk