Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Trojfarebné medailónky
Alebo vežičky, pyramídky, chuťovky... Nazvite si ich, ako chcete. Recept vznikol spojením toho, čo zbožňujem, a keď som túto večeru položila na stôl pred môjho mužíčka, znovu sa do mňa zamiloval, ha-ha. :) A čo je najlepšie? Že je to hotové co by dup.
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | bravčová panenka |
1 ks | mozzarella |
125 g | baby špenát |
sušené paradajky v oleji | |
2 ks | strúčik cesnaku |
olivový olej | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy
Panenku osolíme a okoreníme. Potom ju krátko opečieme na olivovom oleji zo všetkých strán. Dáme na plech, polejeme výpekom z panvice a pečieme asi 20 minút na 200 stupňov. V polovici ju obrátime na druhú stranu.
Keďže chceme ušetriť čas, do rúry dáme aj plech so zemiakmi v šupke nakrájanými na hrubšie kolieska a posypanými soľou. Ideálna príloha!
Medzitým opláchneme listy špenátu a orestujeme ho na oleji a na drobučko nakrájanom cesnaku. Potom ho prikryjeme pokrievkou a sparíme. Odstavíme.
Keď je panenka upečená, nakrájame ju na kolieska. Na každé položíme plátok mozzarelly, na ňu navŕšime kôpku špenátu a prikryjeme sušenou paradajkou. Prepichneme špáradlom. Mäso aj špenát by mali byť ešte teplé, aby syr trochu zmäkol.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk