Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Steaky so syrovou omáčkou
Opäť sme dostali chuť na kus mäska a tentoraz sme ho doplnili pečenými šampiňónmi a lahodnou syrovou omáčkou. Tá má všestranné využitie aj pri iných jedlách, takže recept sa určite zíde. :)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | hovädzí steak zo sviečkovice |
olivový olej | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
maslo | |
25 g | maslo |
1 PL | hladká múka |
250 ml | mlieko |
30 g | parmezán |
40 g | niva alebo gorgonzola |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
muškátový oriešok |
Postup prípravy
Steaky si pripravíme podľa tohto receptu. Ak máme hrubší kus mäsa a nechceme ho mať vo vnútri úplne surové, pomôžeme si pokrievkou. Najskôr ho klasicky opečieme z oboch strán, potom ho minútku-dve dusíme prikryté. Treba to však ustrážiť, lebo podošva je rovnako zlá, ak nie horšia, ako surová hovädzina.
Omáčku si pripravíme tak, že v kastróliku rozpustíme maslo, opražíme na ňom múku (len krátko, aby neprihorela), zalejeme mliekom a rozmiešame. Dochutíme soľou a korením, privedieme do varu a na miernom ohni miešame asi pätnásť minút. Ku koncu varenia pridáme rozdrobenú nivu, nastrúhaný parmezán a necháme rozpustiť. Omáčku môžeme vylepšiť aj pretlačeným strúčikom cesnaku.
K stejkom podávame ako prílohu zemiaky a šampiňóny pečené v rúre.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk