Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Stroganov so šampiňónmi
Chystala som sa naňho dlho, ale až dnes dozrel ten správny čas, v chladničke sme totiž mali všetky ingrediencie, vrátane rozmrazeného mäska nakrájaného na kúsky. Na stroganove je skvelé to, že hoci originál má byť z hovädziny, môžete rovnako použiť aj kuracie či bravčové mäso.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
300 g | hovädzie mäso |
5 ks | šampiňóny |
2-3 ks | kyslé uhorky (podľa veľkosti) |
1 ks | cibuľa |
1 ČL | horčica |
1 PL | kvalitný kečup alebo pretlak |
1 dl | smotana |
olej | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy
Mäso nakrájame na slížiky, z hríbov vyrežeme stonku a nakrájame ich na tenké plátky, cibuľu na kocky. Na rozohriatom oleji najskôr orestujeme cibuľu, potom pridáme mäso a obielime ho zo vštekých strán. Nakoniec dáme hríby, orestujeme, dochutíme soľou, korením, kečupom a horčicou. Prikryjeme a dusíme. Keď už je mäso takmer mäkké, pridáme aj uhorky nakrájané nadrobno. Ak je v panvici málo šťavy, podlejeme troškou vody. Varíme do mäkka, vlejeme smotanu (lepšia je kyslá, ale môže byť aj sladká), do ktorej sme pridali trochu cukru alebo múky (pomáha proti zrazeniu), a prevaríme.
Nakoniec môžeme ešte dokyseliť citrónovou šťavou. Podávame s cestovinou, haluškami alebo ryžou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk