Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bravčová panenka s cviklou na rozmaríne
Večer sa snažím vyhýbať klasickým prílohám a hľadám zdravšiu alternatívu. Môjmu chlapovi to je jedno, hlavne že má mäso. A tak variáciu panenky s červenou repou prijal bez reptania.
- 2 porcie
- 15 minút
- 75 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3-4 ks | cvikla |
1 ks | bravčová sviečkovica (panenka) |
2 | cibule |
5 strúč. | cesnak |
olivový olej | |
balsamico | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
tymián alebo rozmarín |
Postup prípravy
Opäť postup, ktorý zvládne naozaj každý. Panenku nakrájame na medailóniky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme. Cviklu olúpeme a nakrájame na kolieska alebo mesiačiky, rovnako aj cibule. Poukladáme do vymastenej zapekacej misy spolu s cesnakom a položíme dve vetvičky rozmarínu alebo tymiánu. Pokvapkáme balsamicom, prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme aspoň hodinu, no radšej hodinu a štvrť.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk