Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bravčové mäso

Pečená panenka v parmezáne

Pečená panenka v parmezáne

Panenka má u nás v kuchyni svoje čestné miesto a pokaždé sa ju snažíme pripraviť na iný spôsob. Zmena je život a hlavne, aspoň máme na webe vždy nový recept. ;) Táto v parmezánovej voňavej kruste bola mimoriadne vydarená, určite skúste!

Postup prípravy

Nám stačí jedna panenka napoly, z nej sme tak akurát najedení. Deň vopred si ju naložíme do marinády z oleja, soli, byliniek, cesnaku, korenia a trochy strúhaného parmezánu alebo Grana Padano. 

Na druhý deň ju stačí preložiť do menšej zapekacej misy s troškou masla a všetku marinádu na ňu poriadne "pricapkať".

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme prikrytú alobalom na vyššej teplote asi 50 minút. Potom poriadne posypeme zvyškom syra a dopekáme na slabšej teplote. Tesne pred vybratím z rúry ešte môžeme prepnúť na gril, aby bola kôrka krásne chrumkavá.

Tip: Správny kuchár by panenku určite podával vo vnútri ešte ružovú, ale my si ju vždy dobre prepečieme, máme to tak radšej. Takže je už na vás, ako dlho ju budete piecť.

23. 1. 2016 18:17

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty