Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hovädzie ragú na smotane
Toto ragú sme raz jedli na návšteve, ibaže bolo z jeleňa. A keďže jesť "Bambiho" nezvládne každý, navyše hovädzina je dostupnejšia, trochu sme pozmenili recept. No chutí veľmi podobne. Ale ak budete mať po ruke zbytočný kus jeleniny, pokojne to urobte z nej. :)
- 2 porcie
- varenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
300 g | hovädzie stehno |
1 ks | cibuľa |
100 g | mrkva |
100 g | zmes petržlen a celer |
1 PL | kečup |
1 PL | horčica |
mleté čierne korenie | |
nové korenie | |
soľ | |
1 ČL | hladká múka |
1 dcl | smotana na varenie |
citrón |
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Pridáme mäso a orestujeme. Dochutíme kečupom, trochou mletého čierneho korenia, 3 guľôčkami nového korenia. Prikryjeme a dusíme do polomäkka. Až potom pridáme soľ a zeleninu nakrájanú na tenké rezančeky. Dochutíme horčicou a dusíme asi desať minút, alebo kým nie je zelenina mäkká.
V smotane rozmiešame múku, vylejeme do ragú a prevaríme. Dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s brusnicami a knedľou, prípadne cestovinou. Myslím, že celkom fajn zmena. Tak dobrú chuť!
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk