Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cestovinový šalát s brokolicou
Po tuniakovom druhý najobľúbenejší u nás a toto je len príklad, čo všetko doňho môžete dať. Hlavne nech to chuťovo ladí a je to dokopy pekné farebné. :)
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250g | cestoviny (napríklad farfalle) |
1 ks | brokolica |
1 | malá plechovka kukurice |
1 ks | kápia |
100 g | eidam |
2 ks | vajce |
1 ks | malá cibuľa |
1 ČL | soľ |
4 ČL | cukor |
1 PL | ocot |
2,5 dl | voda |
225 ml | majolka |
1/2 | kyslá smotana |
Postup prípravy
Cestoviny uvaríme, nemusia byť al dente, hlavne nech sa nelepia. Scedíme ich a pridáme k nim kukuricu (bez nálevu), nadrobno nakrájanú kápiu, syr nakrájaný na miniatúrne kocky a prípadne aj vajíčka nadrobno. Brokolicu si oblanšírujeme vo vode, aby nestratila farbu, odkrojíme z nej tvrdšie časti a rozdelíme na malé ružičky. Primiešame do šalátu.
Potom si pripravíme sladko-kyslý nálev, ktorý mu dodá tú správnu chuť. Cibuľku nakrájame najemno a zelejeme horúcou vodou (asi 2,5 dl, podľa množstva cestovín). Dochutíme soľou, octom a cukrom ako klasický sladko-kyslý nálev. Zalejeme cestoviny (radšej nepoužijeme všetok nálev, ale prilejeme ho podľa potreby) a premiešame. Potom vyklopíme majolku a polovicu kyslej smotany. Opäť premiešame a necháme odstáť v chlade. Nebojte sa, ak je šalát tekutejší, ono sa to vsiakne.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk