Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hovädzie mäso a divina

Guľky z hovädzieho mäsa

Guľky z hovädzieho mäsa

Voči mleté mäsu som vždy mala averziu, ale odkedy si ho meliem sama a presne viem, čo dám do robota, oceňujem jedlá z neho - hambáče, fašírky... Alebo takéto guľky z chudého mäska, ktoré sa dajú narobiť do zásoby a jesť aj na druhý deň, či rovno zamraziť. Do wrapov, paradajkovej omáčky alebo len tak do šalátu ako stvorené. ;)

Postup prípravy

Mäso pomelieme, cibuľu, cesnak, papriku, mrkvu aj bylinky dáme do nožového mixérra a rozsekáme na padrť. :) Zmiešame s mäsom, pridáme vajíčko a dochutíme. Zo zmesi tvarujeme guľky s priemerom asi 3,5 cm. Potom máme dve možnosti. Buď ich vypražíme v oleji, alebo potrieme olejom a upečieme, alebo (takže sú to tri možnosti) uložíme na pečiaci papier a upečieme len tak, bez tuku. Chutné sú tak či tak. 

Piecť ich treba asi 30 minút na 180 stupňov, ideálne aspoň raz otočiť. Ale v zásade je to na vás, prinajhoršom budete mať vo vnútri ružovkastý tatarák.  

Tip: Na vymletie zvyškov mäsa z robota použite jemné ovsené vločky. Zídu sa aj vtedy, ak by sa vám mäsová zmes zdala príliš tekutá.

10. 5. 2016 12:37

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty