Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Guľky z hovädzieho mäsa
Voči mleté mäsu som vždy mala averziu, ale odkedy si ho meliem sama a presne viem, čo dám do robota, oceňujem jedlá z neho - hambáče, fašírky... Alebo takéto guľky z chudého mäska, ktoré sa dajú narobiť do zásoby a jesť aj na druhý deň, či rovno zamraziť. Do wrapov, paradajkovej omáčky alebo len tak do šalátu ako stvorené. ;)
- 2 porcie
- vyprážanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
400 g | chudé hovädzie mäso |
1/2 | cibuľa |
2 | strúčik cesnaku |
1 | mrkva |
1/4 | paprika |
1 | vajce |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
mletá sladká paprika | |
čerstvé bylinky (oregano, bazalka, koriander, petržlenová vňať...) | |
olej |
Postup prípravy
Mäso pomelieme, cibuľu, cesnak, papriku, mrkvu aj bylinky dáme do nožového mixérra a rozsekáme na padrť. :) Zmiešame s mäsom, pridáme vajíčko a dochutíme. Zo zmesi tvarujeme guľky s priemerom asi 3,5 cm. Potom máme dve možnosti. Buď ich vypražíme v oleji, alebo potrieme olejom a upečieme, alebo (takže sú to tri možnosti) uložíme na pečiaci papier a upečieme len tak, bez tuku. Chutné sú tak či tak.
Piecť ich treba asi 30 minút na 180 stupňov, ideálne aspoň raz otočiť. Ale v zásade je to na vás, prinajhoršom budete mať vo vnútri ružovkastý tatarák.
Tip: Na vymletie zvyškov mäsa z robota použite jemné ovsené vločky. Zídu sa aj vtedy, ak by sa vám mäsová zmes zdala príliš tekutá.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk