Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hovädzie ragú s mrkvou
Keď si v záhradke pestujete mrkvu, treba ju sem-tam pretrhať. A tie mini-mrkvičky, čo pretrhaním získate, by bolo škoda vyhodiť, aj keď je piplačka očistiť ich. No stačí na to čistá hubka, ktorou zošúchate tenkú šupku a nečistoty. Potom môžete mrkvičky ďalej používať, napríklad do tohto ragú. A časť z nich upiecť spolu so zemiakmi ako prílohu. :)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
400 g | hovädzí krk |
1 | cibuľa |
150 g | mrkva |
1-2 ks | paradajka |
1 | strúčik cesnaku |
3 PL | paradajkový pretlak |
1 dl | suché červené víno |
1 ČL | mletá sladká paprika |
olej | |
soľ |
Postup prípravy
Mäso nakrájame na kocky a orestujeme ho na cibuľke zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, krátko orestujeme a zasypeme paprikou. Teraz je na rade pretlak, soľ a prelisovaný cesnak. Môžeme pridať aj čerstvé paradajky nakrájané na kúsky, ktoré predtým sparíme a ošúpeme. Podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme, kým mäsko nebude krásne mäkké. Ja to už nezahusťujem múkou, paradajky urobia omáčku hustejšou a ak treba, radšej ju zredukujem.
Pre spestrenie môžeme ešte na začiatku k cibuľke pridať kúsok údenej slaninky, doplniť šampiňónmi a pod.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk