Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Živánska
Toto jedlo najčastejšie varí môj drahý. Je presne podľa jeho vkusu - rýchle, jednoduché, nezašpiní veľa riadu a hlavne - je to mäso.
- 15 minút
- 60 minút
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
400 g | vykostené kuracie stehná alebo bravčové karé |
500 g | zemiaky |
údená slaninka | |
1 ks | väčšia cibuľa |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
olej alebo masť |
Postup prípravy
Množstvá sú orientačné, každý nech si urobí podľa seba. My máme radi viac mäsovú a táto dávka nám väčšinou vystačí aj na večeru. Takže ideme na to.
Odstrihneme väčší kus alobalu, ideálne toho hrubšieho. Namastíme a na jednu polovicu poukladáme na striedačku ingrediencie - naklepané a osolené mäso, na kolieska nakrájané zemiaky aj cibuľu a plátky slaniny. Posolíme, okoreníme a prikryjeme druhou polovicou alobalu. Kraje zahneme a dobre zatlačíme tak, aby vznikla akási kapsička. Po rozbalení by sa mala šíriť lákavá vôňa a mäso by sa malo rozpadávať. Je to mňamka a nezabudnite k nej servírovať niečo kyslé.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk