Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Plnená tekvica
U nás doma je to tak. Ja som na sladké a ľahké jedlá, môj drahý je na mäsko. Pri varení musíme nájsť konsenzus, aby si každý prišiel na svoje. Ako správne tušíte, toto jedlo vzniklo pod mojou taktovkou. Ak mu nebude chutiť, som ochotná jesť tri dni po sebe šnicle!
- 2 porcie
- 30 minút
- 50 minút 190°C
- bez tep. úpravy
- stredná obtiažnosť
Suroviny
1 ks | tekvica |
6-8 ks | šampiňóny |
1 ks | cibuľa |
1 ks | rajčina |
hrsť baby špenátu alebo medvedieho cesnaku | |
(ak to prvé, treba aj 1 strúčik cesnaku) | |
tvrdý syr | |
soľ | |
korenie | |
0,5 dcl | biele víno |
Postup prípravy
Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovice a vydlabeme. Cibuľu nakrájame na kocky, osmažíme na oleji a pridáme nakrájané umyté a očistené šampiňóny. Restujeme. Pridáme na kúsky nakrájanú vydlabanú dužinu (len tú tvrdšiu časť bez jadierok a vlákien), kolieska rajčiny a pokrájaný špenát. Ochutíme podlejem vínom a dusíme. Zmesou naplníme polovice tekvíc. Dáme ich do vymastenej zapekacej nádoby, prikryjeme alobalom a pečieme. Chvíľu pred koncom posypeme nastrúhaným syrom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk