Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Šalát Nicoise s prepeličími vajíčkami
Zdravšie, výživnejšie, ľahšie stráviteľné ako slepačie... prepeličie vajíčka sú skrátka top a ešte aj krásne vyzerajú. Väčšinou ich šetrím pre malú, ale tentoraz som si zopár uchmatla do môjho obľúbeného šalátu, ktorý dostal názov podľa francúzskeho mesta Nice.
- 1 porcia
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
ľadový alebo rímsky šalát | |
1 | malá konzerva tuniaka v olivovom oleji |
1 | stredne veľký zemiak |
4 ks | prepeličie vajce |
hrsť | zelené fazuľové struky |
3 ks | reďkovka |
5 ks | čierne olivy |
1/2 | jarná cibuľka |
soľ | |
1 PL | citrónová šťava |
1 PL | majolka |
1/4 ČL | horčica |
olivový olej z tuniaka |
Postup prípravy
Zemiak klasicky uvaríme, či už olúpaný alebo v šupke. Struky oblanšírujeme, aby ostali pekne svieže. Šalát natrháme, reďkovky a olivy nakrájame na plátky, tuniaka scedíme a olej si odložíme bokom. Všetko buď premiešame alebo rozdelíme úhľadne do misky. Vajíčka sú na rade ako posledné, keďže ich chceme mať na hniličko. Varíme ich v studenej vode, keď začnú vrieť, stíšime a necháme variť 2 a pol minúty. Olúpeme a poukladáme na šalát. Posypeme nasekanou zelenou časťou cibuľky a zalejeme dresingom, ktorý si pripravíme vymiešaním všetkých zložiek dokopy. Olej z tuniaka je lepšie precediť. Podľa chuti ešte dosolíme.
Tento šalát patrí medzi tie sýtejšie, takže poslúži aj ako večera či ľahký obed. Už nech je tu leto! :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk