Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Teplý šalát so šošovicou beluga
Šaláty v zime sú blé, beriem ich na milosť len vtedy, keď sú teplé. Toto bol výtvor zo zásob a útrob chladničky a dopadol viac než dobre. Rozpis je na jednu porciu, keďže šalátová som u nás len ja.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
šošovica beluga | |
1/2 | batátu |
2 | kelový list |
soľ | |
1 PL | olivový olej |
1/2 PL | tamari |
1/2 PL | tahini |
1 PL | orechy |
2 | sušená figa |
Postup prípravy
Čierna šošovica beluga je super, lebo sa nemusí namáčať a dá sa z nej hneď variť. Pripravuje sa tak, že ju najskôr prepláchnete, potom zalejete dvojnásobným množstvom vody s trochou rasce a po zovretí na miernej teplote varíte cca 25 minút. Do šalátu je lepšia al dente, v žiadnom prípade nie rozvarená.
Uvarila som si ju vopred, množstvo je na vás, koľko si trúfate zjesť. Cca 50 g v surovom stave.
Batát olúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme batát, pretlačený strúčik cesnaku a tamari. Restujeme a keď sa začne batát pripekať podlejeme ho pár lyžicami vývaru/ vody. Prikryjeme a dusíme, kým nie je takmer mäkký. Potom do panvice hodíme nakrájaný kel. Osolíme, premiešame, prikryjeme a necháme ho spariť. Ja mám radšej chrumkavý. Batáty by už mali byť takisto hotové, takže všetko preložíme do taniera, zmiešame so šošovicou a dochutíme troškou citrónovej šťavy.
Vrch som pofŕkala sezamovou pastou, môže byť aj arašidové alebo mandľové maslo. A posypala som pistáciami a kúskami fíg. Môže byť aj hocičo iné, no sladký komponent je tam dobrý. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk