Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Najlepšie lasagne
Tento webík sleduje aj veľa našich kamošov a dávajú nám tipy na to, čo by sme mohli uvariť. Na žiadosť Moniky som sa včera večer pustila do lazaní. Skombinovaním receptu od kamarátky, ktorá ho má z Nového Zélandu, a jedného sympatického z netu vznikol tento výtvor. Vydaril sa na jednotku, ale neviem, kto to všetko poje! :)
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
9 - 12 ks | lasagne |
500 g | mleté hovädzie mäso |
400 ml | pasírované paradajky alebo kvalitný pretlak |
1 ks | cibuľa |
2 strúč. | cesnak |
olivový olej | |
soľ | |
mletá červená paprika | |
mleté čierne korenie | |
bazalka | |
pizza korenie | |
50 g | maslo |
50 g | hladká múka |
6 dcl | mlieko |
130 g | strúhaný syr (eidam, parmezán, oboje) |
muškátový oriešok |
Postup prípravy
Na polovičnú dávku dávajú všetci 12 kusov lazaní. Mne vyšlo len deväť, tak neviem, kde urobili súdruhovia chybu. Možno som príliš plytvala omáčkami.
Najskôr si na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme mleté mäso, ktoré restujeme, kým nie je z ružovo-červeného hnedé. Posypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme a zalejeme rajčinami. Prikryté dusíme na miernom ohni asi 25 minút.
V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku a chvíľu popražíme, ako keď robíte zásmažku. Postupne prilievame mlieko a miešame, kým nevznikne kaša. (Trochu som sa bála hrudiek, ale všetky sa pekne rozpustili.) Odstavíme ju zo sporáka a vmiešame do nej nastrúhané syry, kým sa nerozpustia. Dáva sa aj muškátový orech, ja som vynechala, lebo ho nemám rada. Ale vy ho pokojne dajte.
Rúru predhrejeme. Do zapekacej misy dáme najskôr vrstvu mäsovej omáčky a na ňu vrstvu syrovej. Poukladáme surové plátky lazaní a pokračujeme opäť omáčkami. Znovu lazane, omáčky, lazane... Koľko nám vyjde. Je na vás, či bude vrchná vrstva tekutá alebo pevná. Ja som zvolila pevnú a vrchné plátky neboli úplne mäkkulinké, ale chutili super. Pre istotu som ich zaťažila kolieskami paradajok.
Vrch posypeme parmezánom a dáme piecť asi na polhodinu alebo do zlatista. Hotovo!
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk