Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Batátovo-cícerové karí
Neviem, čo sa stalo, ale v poslednej dobe mám stále chuť na vegánske jedlá. Vyskúšala som aj zopár veggie reštaurácií (zopár, čiže dve) a v pohode, ale na 100% sa netrafili do mojich chutí. Takže víkendový obed bol jasný.
- 2 porcie
- 20 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
150 g | oranžový batát |
150 g | fialový batát |
0,5 dl | paradajková passata |
1/2 šál. | uvarený cícer |
3 PL | zelené lusky |
1 | cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
1 ČL | rímska rasca |
1 ČL | korenie garam masala |
1/4 ČL | kurkuma |
1/2 ČL | mletá paprika |
štipka mletého čili | |
soľ | |
150 ml | kokosové mlieko |
vývar |
Postup prípravy
Jemne sladké a jemne pikantné, sýte a hrejivé karí z dvoch druhov batátov (slovenských! objednala som cez internet :) ), cíceru, ktorý som práve vo veľkom uvarila a zvyšok dala zamraziť, aby bol vždy poruke, a zelených luskov hlavne kvôli farbe.
Čo k tomu? U nás zemiaková placka z predošlého dňa. :D Ale inak basmati ryža alebo ryžové rezance.
Všetky karíčka varím takmer rovnako, lebo to tak mám rada. Základ je na oleji osmažiť nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme rímsku rascu, pol minútku popražíme a zalejeme passatou. Chvíľu restujeme, pridáme olúpané a na kúsky nakrájané batáty. Osolíme, dochutíme koreninami, pridáme trochu vývaru a prikryté na miernej teplote varíme, kým batáty nezmäknú. Pridáme aj vopred uvarený cícer. (Najskôr ho treba na noc namočiť, potom zliať vodu a v novej ho cca 2 hodiny variť domäkka.) Môžete použiť aj ten z konzervy alebo tetrapaku, no takýto mi chutí viac a je aj zdravší. Pridáme aj lusky, vylejeme konzervu kokosového mlieka a odokryté varíme ešte niekoľko minút. Keby bolo karí príliš riedke, trochu odoberieme bokom, rozmixujeme a vlejeme naspať do panvice.
Ak by bolo príliš husté, zriedime ho vývarom.
Ochutnáme, dochutíme a odstavíme.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk