Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Ricottovo-bryndzové gnocchi s hráškom

Ricottovo-bryndzové gnocchi s hráškom

Obdivujem baby, ktoré plánujú jedálničky na viac dní či nebodaj týždňov, dopredu. Dosť by mi to uľahčilo prácu, ale stále sa k tomu neviem dokopať. Moje varenie vyzerá tak, že v ten deň ráno, alebo v lepšom prípade predchádzajúci večer, sa pozriem do chladničky a niečo zbúcham. :D Spravidla podľa toho, čo treba minúť.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

250 g  ricotta
60 g  bryndza
1  žĺtok
40 g  hladká múka
40 g  polohrubá múka
 štipka soli
 +
1 PL  olivový olej
1/2 PL  maslo
2  strúčik cesnaku
5 PL  mladý hrášok
2-3  hrsť baby špenátu
 soľ
 (strúhaná citrónová kôra)

Postup prípravy

Tentoraz to bol zvyšok nepasterizovanej bryndze, ktorú som už pre istotu chcela tepelne upraviť, a mladý hrášok zo záhrady. Keď som v chladničke zbadala ricottu, spomenula som si na jeden dávnejší recept z časopisu Apetit na ricottové gnocchi. Trochu som si ho pozmenila a chutný obed bol na svete. 

Všetky suroviny na cesto ručne zmiešame a vymiesime nelepivé cesto. Z neho ušúľame valčeky, z ktorých odkrajujeme kúsky a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na hladinu, minútu povaríme a vyberieme. Ja som si každý valček ešte vygúľala do guľky a roztlačila vidličkou, aj keď to veľmi nevidno. :D

V panvici rozohrejeme olej a maslo, opražíme prelisovaný cesnak, pridáme špenát a hrášok. Osolíme, prípadne okoreníme, prikryjeme a krátko podusíme. Nakoniec do panvice pridáme uvarené gnocchi, premiešame a podávame. Hodí sa k nim trochu nastrúhanej citrónovej kôry a vrch môžeme posypať parmezánom a/ alebo čerstvými bylinkami. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ako úžasne sa varí v čase, keď všetko rastie a dozrieva. Najlepšie priamo pred domom. ? Veľmi vďačná som za túto našu záhradu, aj môjmu mužovi, ktorý sa o ňu stará na 90%. Máme to tak podelené - ja vnútrajšok, on vonkajšok. Aj keď niekedy si to vymeníme. ? Inšpirácia na varenie prichádza podľa toho, čo práve máme. Zvyšky špenátu a mladý hrášok skvelo doplnili tieto rýchle, bielkovinami nabité gnocchi z bryndze a ricotty. ? Dobrú chuť k obedu. ? ..... #dnesjem #dnesobedujem #obed #gnocchi #bryndza #ricotta #hrasok #spenat #spinach #greenpeas #pasta #meal #tasty #dinner #healthyfood #frommygarden #onmytable #vegetarian #domacastrava #mozessavydavat

Príspevok, ktorý zdieľa Katy B. z Môžeš sa vydávať! (@mozessavydavat.sk),

14. 6. 2020 20:39

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty