Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vegánsky zeleninový quiche
Vegánska kuchyňa ma vie vždy prekvapiť tým, aké chutné jedlá sa dajú vyčarovať bez použitia živočíšnych produktov. :) Napríklad taký quiche, ktorý sa za normálnych okolností nezaobíde bez smotany, vajec, masla či syra. Skúsila som verziu s tofu a lahôdkovým droždím, dochutenú všetkým možným a "spevnenú" starým známym Zlatým klasom. Áno, čítate dobre. Dokonca jeho vanilková príchuť hrá tomuto jedlu do karát. Na klasický kiš určite nezanevriem, ale ako odľahčená obmena či pohostenie pre vegan návštevu je to topka.
- 35 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
180 g | hladká múka |
1 PL | Zlatý klas Dr. Oetker |
3 PL | vody |
90 g | vegánske maslo |
½ ČL | soľ |
štipka kurkumy pre farbu | |
1 | malá cibuľa alebo 2 jarné cibuľky |
1 PL | olej |
300 g | mix rôznej zeleniny (špenát, ružičkový kel, pór, fazuľové struky, brokolica a pod.) |
hrsť nasekaných sušených paradajok | |
400 g | tofu natural |
20 g | lahôdkové droždie |
0,7 dl | nesladené rastlinné mlieko |
1 PL | Zlatý klas Dr. Oetker |
1 - 2 ČL | čierna soľ (alebo obyčajná) |
2 - 3 | strúčik cesnaku |
1 ČL | kurkuma |
Postup prípravy
Suroviny na cesto zmiesime dokopy rukami tak, aby vzniklo kompaktné tuhšie cesto. Okrúhlu formu na quiche jemne vymastíme a cesto do nej roztlačíme rukami. V panvici rozohrejeme olej, na ktorom opražíme cibuľu. Prihodíme sušené paradajky a nakrájanú zeleninu, časť si môžeme odložiť bokom a uložiť ju na koláč až tesne pred pečením. Krátko podusíme a necháme trochu vychladnúť.
Tofu rozmixujeme, pridáme lahôdkové droždie, vodu, Zlatý klas, čiernu soľ, ktorá chuťou evokuje vajíčka, kurkumu a cesnak. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú hustejšiu kašu. Ochutnáme a ak a nám žiada, ešte dochutíme podľa seba soľou, korením, bylinkami alebo horčicou, sójovou omáčkou a pod. Premiešame so zeleninou v panvici a všetko rozotrieme na cesto. Urovnáme, poukladáme zvyšnú zeleninu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 35 minút, kým nie je povrch pevný a zlatistý. Podávame so šalátom.
Tip: Ak chceme mať cesto chrumkavejšie, môžeme naňho položiť papier na pečenie, zaťažiť napríklad strukovinou a 10 minút predpiecť.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk