Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hubové krupoto v kelových listoch

Hubové krupoto v kelových listoch

Plnené kelové, kapustné, ale aj hroznové listy sú nielen chutné, zdravé a dobre vyzerajúce jedlo, ale zároveň je to aj spôsob, ako zúžitkovať to, čo by sa inak vyhodilo. V týchto balíčkoch z kelových listov, zapečených v paradajkovej omáčke, sa nachádza hubové krupoto pripravené v talianskom štýle - s prosciuttom a sušenými rajčinami.

  • Čas varenia 30 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

125 ml  jačmenné krúpy
1  cibuľa
1-2  strúčik cesnaku
1,5 PL  masť
2 hrsť  sušené huby
6 pl.  schwarzwaldská šunka
6 ks  sušené rajčiny
5 ks  list kelu
 soľ
 mletá sladká paprika
 
NA OMÁČKU
500 ml  paradajková passata
(50 ml  paprikovo-rajčinová pomazánka)
 soľ
2 ČL  cukor
 korenie alebo bylinky podľa chuti

Postup prípravy

Krupoto v plnke je vlastne taká variácia na "hubového Kuba" (Česi toto jedlo konzumujú na Štedrý deň, aspoň niektorí určite). Samo o sebe je strašne dobré, takže si ho môžete urobiť len tak - bez kelu. Nápad s kelovými listami vznikol, keď som si z varenia našej milovanej kelovej polievky odložila vrchné listy a nemala som doma mleté mäso na plnku. Z núdze cnosť, ale obed uvarený, rodina nakŕmená, ešte aj zdravo a chutne. :) Takto to mám rada.

Príprava je jednoduchá. Krúpy som uvarila v osolenej vode. Cibuľu aj cesnak som nasekala nadrobno a opražila som ich na masti. Postupne som pridala nakrájanú schwarzwaldskú šunku, môžeme použiť aj slaninku alebo prosciutto, v prípade vege verzie napríklad údené tofu či tempeh, nakrájané sušené paradajky a hríby, ktoré som vopred namočila do horúcej vody a scedila.

Restujeme asi 5 minút, kým sa neprepoja chute. Pridáme krúpy, dochutíme a odstavíme. Kelové listy pár minút povaríme alebo naparíme, aby zmäkli. Odkrojíme z nich hrubšiu časť, rozprestrieme a naplníme krúpovou hmotou. Konce zahneme, aby sme vytvorili balíčky.

Rajčinovú passatu dochutíme soľou, korením, prípadne dosladíme. Nalejeme ju do zapekacej nádoby a poukladáme kelové závitky. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Môžeme aj zakryť alobalom a neskôr ho odstrániť.

Tip: Do krúpovej hmoty môžeme tiež pridať strúhanú mozzarellu alebo iný syr - bude lepšie držať pokope.

6. 12. 2020 21:10

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty