Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Fúkané orechové rožky

Fúkané orechové rožky

Moje prvé fúkané orechové rožky! Zarobila som si cesto, lebo som už dlho chcela použiť formičky z rodinného dedičstva. A zrazu akoby sa prepadli pod zem, nemohla som ich nikde nájsť. Našťastie, náš dedinský supermarket nesklamal a formičky som zohnala. :)

  • Čas varenia 50 minút 100°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

120 g  maslo
40 g  špaldová celozrnná múka
95  hladká špaldová múka
125  mleté vlašské orechy
1  vanilkový cukor
130 g  práškový cukor
½ ČL  sóda bikarbóna
 trochu strúhanej citrónovej kôry
 + maslo na vymastenie formičiek

Postup prípravy

Oproti klasickým receptom, ktoré som našla na nete, som sa snažila recept trošku "ozdraviť". Moje rožky sú zo špaldovej celozrnnej aj hladkej múky, vlašských orechov, cukor som znížila cca na polovicu (aj tak sú sladké až-až), maslo používam zásadne klasické. Chuť som ešte vylepšila strúhanou citrónovou kôrou, ale dá sa vynechať.

Maslo necháme zmäknúť a zmiešame ho s ostatnými surovinami. Ja to robievam len ručne, nechce sa mi špiniť robot. Cesto je trošilinku viac drobivé ako linecké. Dáme ho odležať na hodinku-dve do chladničky, alebo stačí aj na nejaké chladnejšie miesto. Rožky som piekla na viackrát, preto som vyskúšala formičky suché aj vymastené a viac sa mi osvedčilo vymastiť ich (maslom alebo masťou). Cestom plníme formičky nie úplne po vrch a dobre ho popritláčame.

Rúru vyhrejeme na 140 stupňov, vložíme do nej plech s formičkami naplnenými cestom a po dvoch minútach znížime na 100 stupňov. Rúru neotvárame. Rožky sa teda skôr sušia ako pečú a trvá to cca 45-50 minút. Prezradí ich vôňa. :)

Vo vnútri by mali mať dieru, preto ten názov. Moja síce nebola veľká, ale bola, každopádne, s pečením rožkov ešte rozhodne nekončím. Keď už mám tie formičky.

Inak chuťovo sú brutálne, trochu pripomínajú také tie keksíky v tvare venčekov. Už len namočiť konce do čokolády rozpustenej s troškou kokosového oleja a je to.

13. 12. 2020 11:51

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty