Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Náš špenátový prívarok

Náš špenátový prívarok
klasikaVeľká noc

Neviem, ako je to s dnešnou mladou generáciou a špenátom, ale keď som bola malá, bolo zaužívané, že deti špenát nemajú rady. Ja ho však zbožňujem, odkedy sa pamätám. Moja mama ho vedela spraviť super a vždy ho rozmixovala do hladka, aby v ňom neplávali kadejaké "trávy".

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

450 g  mrazený špenát (alebo čerstvý)
1,5 PL  olivový olej
1  menšia cibuľa
2 ks  strúčik cesnaku
1 dl  šľahačková smotana
 soľ
 (trochu sladkej mletej papriky)
 vývar alebo voda
1,5 PL  hladká múka

Postup prípravy

Robím ho podobne ako ona a najradšej ho máme len s vareným vajíčkom a zemiakmi. Ak náhodou nemáte svoj recept na toto klasické jedlo, môžete skúsiť môj. ;)

Na olivovom oleji osmažíme malú cibuľu a dva pretlačené strúčiky cesnaku. Osolíme, dáme štipku mletej papriky a pridáme jeden rozmrazený pretlak. (V sezóne použijeme čerstvý špenát.) Zalejeme trochou vývaru alebo vody a prikryté varíme na slabej teplote 5 až 10 minút. Rozmixujeme. V smotane rozmiešame 1 až 1,5 PL hladkej múky. Prilejeme do špenátu, rozmiešame a necháme päť minút prevariť, prípadne ešte na záver rozmixujeme.

14. 1. 2021 10:54

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty