Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Čokoládovo-tvarohová bábovka
Upiecť bábovku je vždy dobrý nápad. Keď neviem, čo upiecť, bábovka to zachráni, lebo tento typ koláča máme všetci radi. Stačí ju len pekne ozdobiť a môže z nej byť aj sviatočný koláč. Toto bola veľkonočná verzia. Polovicu som dala do mrazničky, lebo som si myslela, že celú bábovku nezjeme. A ešte v ten deň som ju z tej mrazničky vytiahla. :D
- 75 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 ks | vajce L |
120 g | trstinový cukor |
125 g | maslo |
100 g | horká čokoláda |
200 g | polohrubá múka |
100 g | mleté lieskovce |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
250 g | tvaroh |
80 g | kyslá smotana |
0,5 dl | mlieko |
Postup prípravy
Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad parou. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, primiešame tvaroh, smotanu a aj čiastočne vychladnutú čokoládu. V inej mise zmiešame múku s orechmi a kypriacim práškom. Zapracujeme do tekutých surovín. Bude to dosť husté, ak by sa vám to nedalo miešať, pridajte ešte kvapku mlieka. Nakoniec zapracujeme sneh z bielkov. Aj do cesta môžeme primiešať kúsok nasekanej čokošky, bábovka bude ešte lepšia.
Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú bábovkovú formu a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som začala na 175 stupňoch, postupne som znížila na 170 a na 160. Bábovku som piekla asi hodinu a štvrť, keby rýchlo tmavla, môžete ju prikryť alobalom. Po upečení som ju nechala chvíľu vo forme, ale ešte teplú som ju vyklopila.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk