Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kokosové muffiny s tapiokovými perlami
Poznáte tapiokové perly? Ja ich najradšej používam do rôznych verzií tapiokových pudingov, pripravených na spôsob dezertu v skle, aj v týchto muffinoch majú svoje opodstatnenie. Vďaka nim sú pružné, mäkučké a perličky vo svojej jemne "žuvačkovej" podobe sú fajn prekvapkom v štruktúre koláčikov.
- 175 minút
- 30 minút
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
½ bal. | Tapioca Pearls Dr. Oetker |
290 ml | mlieko |
2 ks | vajce |
110 g | kokosový olej |
200 g | polohrubá múka |
50 g | kokos |
110 g | kryštálový cukor |
1 | vanilkový cukor |
1 | kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker |
2 | hrsť drobného ovocia (maliny, čučoriedky a pod.) |
Postup prípravy
Tapiokové perly dáme aspoň na hodinu napučať do mlieka. Potom ich spolu s mliekom pozvoľna zahrievame na sporáku, kým nie sú priesvitné. Nevaríme, ale včas ich odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Vajcia metličkou vymiešame s cukrom a rozpusteným kokosovým olejom. Primiešame perly v mlieku.
V inej miske zmiešame všetky sypké suroviny a potom obsahy oboch misiek spojíme dokopy. Do muffinových košíčkov dáme vždy lyžicu cesta, uložíme trochu ovocia a doplníme cestom tak, aby boli košíčky zaplnené asi do 3/4. Ovocím môžeme ozdobiť aj vrch muffinov. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 stupňov asi 30 minút, alebo dovtedy, kým koláčiky nie sú pevné a prepečené aj vo vnútri, o čom sa môžeme presvedčiť pomocou špáradla.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk