Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tekvicové lievance s kefírom
Moje tekvicové lievance už mnohí poznáte, ale viete, čo je ešte o kúsok lepšie? Tieto tekvicovo-kefírové lievance, ktoré vznikli spojením dvoch receptov. Sú ľahučké a jemné, chuťovo akurát vyvážené. Za mňa ich netreba ani dosládzať, ale pokojne môžete - je to na vás. Ak nemáte kefír, tak môžete použiť aj acidko. Alebo vám rada pošlem z môjho jadra, lebo kefír je láska a závislosť. :)
- 3 porcie
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
300 g | maslová tekvica |
1 dl | voda z varenia tekvice |
2 ks | vajce |
2,5 dl | kefír |
100 g | jemné ovsené vločky |
90 g | hladká špaldová múka |
1/2 ČL | vanilková pasta |
1/2 ČL | kypriaci prášok s vínnym kameňom |
1/2 ČL | sóda bikarbóna |
kokosový olej na opekanie |
Postup prípravy
Tekvicu naparíme alebo uvaríme do mäkka. Spolu s asi 1 dl vody z nej, kefírom a vajcami dáme do misy, primiešame vločky a necháme asi 10 minút postáť. Následne rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom primiešame múku s kypriacim práškom a sódou. Kto chce, môže trošku dosladiť/ dochutiť vanilkou. Opäť necháme chvíľu postáť a môžeme robiť lievance.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk