Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Mandľové rezy

Mandľové rezy
Vianoce

Verím, že určite poznáte orechovo-rumovo-čokoládový zákusok Opitý Izidor. Keďže rada experimentujem, vytvorila som túto jemnú mandľovú verziu. Je v nej kopec mandlí, amaretto, biela čokoláda aj mandľový puding.

  • Čas varenia 20 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

50 g  polohrubej múky
50 g  mletých mandlí
70 g  masla
2  vajcia
½ ČL  škorice
70 g  krupicového cukru
½  kypriaceho prášku do pečiva
+ 4 PL  marhuľového džemu
 Mandľová vrstva:
180 g  mletých mandlí
1  vanilkový cukor
100 g  práškového cukru
100 ml  amaretta
7 PL  kávy
 
KRÉM
1 bal.  Puding mandľová aróma Dr. Oetker
330 ml  plnotučného mlieka
5 PL  cukru
1  vanilínový cukor
80 g  masla
200 g  mascarpone
1 ČL  holandského kakaa
 
GANACHE
30 g  šľahačkovej smotany
100 g  bielej čokolády
+ 5 PL  mandľové lupienky

Postup prípravy

Najskôr si oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky chvíľu šľaháme a keď sa začne tvoriť pena, pridáme cukor. Vyšľaháme sneh. Postupne metličkou primiešavame žĺtky a múku zmiešanú s mletými mandľami, škoricou a práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame aj roztopené maslo. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Zarovnáme a upečieme.

Na ešte teplé cesto natrieme džem a necháme vychladnúť. Mandľovú vrstvu si urobíme tak, že všetky suroviny zmiešame dokopy. Rozotrieme na cesto a dáme do chcladničky. V osladenom mlieku uvaríme hustý puding. Počas varenia miešame, ideálne metličkou, aby sa neurobili hrudky. Puding prikryjeme potravinásrkou fóliou, aby sa ho dotýkala a nevytvorila sa koža. Maslo vymiešame s cukrom, postupne prišľaháme mascarpone a vychladnutý puding. Kvôli farbe som pridala aj trochu kakaa.

Krém nanesieme na koláč a stierkou rozotrieme do rovna. Dáme do chladničky. Keď krém stuhne, môžeme zákusok poliať ganache z bielej čokolády, rozmiešanej v horúcej smotane. (Každá čokoláda je iná, preto sledujeme konzistenciu a podľa potreby pridáme viac čokolády.) Ak sa vám nechce kašľať s ganache polevou, poslúži aj nastrúhaná biela čokoláda. Na vrch sú super nasucho opečené lupienky mandlí.

1. 10. 2021 22:20

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty