Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mandľové rezy
Verím, že určite poznáte orechovo-rumovo-čokoládový zákusok Opitý Izidor. Keďže rada experimentujem, vytvorila som túto jemnú mandľovú verziu. Je v nej kopec mandlí, amaretto, biela čokoláda aj mandľový puding.
- 20 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
50 g | polohrubej múky |
50 g | mletých mandlí |
70 g | masla |
2 | vajcia |
½ ČL | škorice |
70 g | krupicového cukru |
½ | kypriaceho prášku do pečiva |
+ 4 PL | marhuľového džemu |
Mandľová vrstva: | |
180 g | mletých mandlí |
1 | vanilkový cukor |
100 g | práškového cukru |
100 ml | amaretta |
7 PL | kávy |
1 bal. | Puding mandľová aróma Dr. Oetker |
330 ml | plnotučného mlieka |
5 PL | cukru |
1 | vanilínový cukor |
80 g | masla |
200 g | mascarpone |
1 ČL | holandského kakaa |
30 g | šľahačkovej smotany |
100 g | bielej čokolády |
+ 5 PL | mandľové lupienky |
Postup prípravy
Najskôr si oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky chvíľu šľaháme a keď sa začne tvoriť pena, pridáme cukor. Vyšľaháme sneh. Postupne metličkou primiešavame žĺtky a múku zmiešanú s mletými mandľami, škoricou a práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame aj roztopené maslo. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Zarovnáme a upečieme.
Na ešte teplé cesto natrieme džem a necháme vychladnúť. Mandľovú vrstvu si urobíme tak, že všetky suroviny zmiešame dokopy. Rozotrieme na cesto a dáme do chcladničky. V osladenom mlieku uvaríme hustý puding. Počas varenia miešame, ideálne metličkou, aby sa neurobili hrudky. Puding prikryjeme potravinásrkou fóliou, aby sa ho dotýkala a nevytvorila sa koža. Maslo vymiešame s cukrom, postupne prišľaháme mascarpone a vychladnutý puding. Kvôli farbe som pridala aj trochu kakaa.
Krém nanesieme na koláč a stierkou rozotrieme do rovna. Dáme do chladničky. Keď krém stuhne, môžeme zákusok poliať ganache z bielej čokolády, rozmiešanej v horúcej smotane. (Každá čokoláda je iná, preto sledujeme konzistenciu a podľa potreby pridáme viac čokolády.) Ak sa vám nechce kašľať s ganache polevou, poslúži aj nastrúhaná biela čokoláda. Na vrch sú super nasucho opečené lupienky mandlí.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk