Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Orechové tyčinky
Prvýkrát som ich jedla asi na súťažnej ochutnávke orechových koláčikov, ktorá sa pravidelne organizuje v našej dedine. Vzhľadovo ma až tak nezaujali, ale tá chuť! Jemné linecké cesto s orechmi a citrónovou kôrou dopĺňa sladký chrumkavý orechový sneh a všetko to vyvažuje kyselkavý džem. Na sviatočný stôl sú ako stvorené. ;)
- 22 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
190 g | hladkej špaldovej múky |
40 g | mleté vlašské orechy |
80 g | práškového cukru |
4 | žĺtky |
1/4 ČL | citrónovej kôry |
100 g | masla |
+ 4 PL (pikantného) džemu - ja som dala morušový, ale skvelý je aj ríbezľový a pod. | |
4 | bielky |
170 g | práškového cukru |
70 g | mletých vlašských orechov |
Postup prípravy
Maslo necháme trochu zmäknúť a spolu s ostatnými surovinami ho zmiesime a vypracujeme linecké cesto. Môžeme dať na chvíľu do chladničky.
Medzitým dáme vyhrievať rúru.
Bielky spolu s polovicou cukru vyšľaháme na pevný sneh (musí sa robiť "špička"). Potom do snehu opatrne vmiešame pomleté orechy a zvyšný cukor.
Cesto vyvaľkáme na rozmer plechu. Môj má veľkosť 26,5 x 36 cm. Plech môžeme vymastiť maslom a opatrne prenesieme cesto. Ešte surové ho natrieme džemom, rovnomerne nanesieme sneh, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sneh nie je zvrchu pevný a vytvára škrupinku. Po vychladnutí koláčik krájame na pásiky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk