Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bravčové mäso
Klasické francúzske zemiaky
Keď zvykneme nostalgicky spomínať na jedlá z detstva, tak sa hlásim, že francúzáky, ktoré sme robievali doma, mi nikdy nechutili. Mama ich robila zo surových zemiakov a asi sa nie vždy dobre prepiekli. Takže ak sa bavíme o dilemách pri príprave francúzákov, za mňa jednoznačne predvarené v šupke. A čo ďalšie dilemy?
Hrach s krúpami a klobáskou
Jačmenné krúpy a sušený hrach dobre poznali a pravidelne varili už naše prastaré mamy. V našej špajze majú obe suroviny čestné miesto, no spolu sa vyskytujú akurát v hŕstkovej polievke. Keď som zase raz nevedela, čo mám variť, aby som zdravo zasýtila rodinku, napadla mi táto kombinácia z tradičnej kuchyne.
Zapečené holúbky z červenej kapusty
K nám na dedinu chodí pravidelne predávať ujo zeleninár, takže čo si nevypestujeme sami, môžeme si kúpiť takto ľahko, čerstvo a lokálne. Minule som tak okrem karfiolu a uhoriek, ktoré nám už došli, kúpila červenú kapustu. A akosi nevedela, čo s ňou... Nakoniec ma však osvietilo pri pohľade na balíček mletého mäsa v mrazničke a vzniklo toto príjemné hrejivé jedlo. :)
Sendvič s trhaným bravčovým mäsom
Svokor robí najlepšie pečené mäso a naučil to aj mňa. A keď už máte chutné, rozpadávajúce sa pečené bravčové, urobiť fakt dobrý sendvič nie je umenie. Stačí pridať to, čo vám chutí.
Koložvárska kapusta po mojom
Nerada robím veci s mletým mäsom, lebo kupovanému nedôerujem a namlieť si ho doma znamená zašpiniť ďalší riad navyše. A tiež nezabudnúť vyložiť mäso z mrazničky. Ja viem, samé výhovorky. :) Ale to sa len snažím vysvetliť, prečo som ešte nikdy nevarila moje obľúbené jedlo - koložvársku kapustu. Až teraz. A aj tak bola bez mletého mäsa, za ktoré som si radšej našla náhradu. ;)
Krémové cviklovo-špenátové rizoto s panenkou
Dnes som riešila dilemu, či urobiť cviklové alebo špenátové rizoto, rozumej také to v talianskom štýle zo špeci ryže s vývarom a vínom. Nakoniec som dala špenát aj cviklu plus panenku, lebo veď nedeľa, tak nejaké mäsko by sa patrilo. Myslím, že to k sebe celé dosť dobre pasovalo a ešte aj pekne farebne kontrastovalo.
Panenka s mätovým kuskusom a čatní
Toto jedlo vás dostane zaujímavou kombináciou chutí. Klasická jemná a voňavá panenka, sladko-kyslé čatní a svieži kuskus. Je to skrátka fresh a tým pádom na jar ako stvorené.
Panenka v slanine so štuchanými zemiakmi
Minule sme boli v reštike a objednali sme si presne takúto panenku, ibaže s dubákovou omáčkou. S tou sa mi doma nechcelo kašľať, ale ani mi tam až tak nechýbala. No panenka sa mi podarila parádne a k tomu tie zemiačiky - mňam-mňam, no čo vám budem hovoriť, veď sami viete, že nie je nad chrumkavú vypečenú slaninku. ;)
Pečená panenka v parmezáne
Panenka má u nás v kuchyni svoje čestné miesto a pokaždé sa ju snažíme pripraviť na iný spôsob. Zmena je život a hlavne, aspoň máme na webe vždy nový recept. ;) Táto v parmezánovej voňavej kruste bola mimoriadne vydarená, určite skúste!
Trojfarebné medailónky
Alebo vežičky, pyramídky, chuťovky... Nazvite si ich, ako chcete. Recept vznikol spojením toho, čo zbožňujem, a keď som túto večeru položila na stôl pred môjho mužíčka, znovu sa do mňa zamiloval, ha-ha. :) A čo je najlepšie? Že je to hotové co by dup.
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk