Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bravčové mäso

Klasické francúzske zemiaky

Klasické francúzske zemiaky

Keď zvykneme nostalgicky spomínať na jedlá z detstva, tak sa hlásim, že francúzáky, ktoré sme robievali doma, mi nikdy nechutili. Mama ich robila zo surových zemiakov a asi sa nie vždy dobre prepiekli. Takže ak sa bavíme o dilemách pri príprave francúzákov, za mňa jednoznačne predvarené v šupke. A čo ďalšie dilemy?

Hrach s krúpami a klobáskou
klasika

Hrach s krúpami a klobáskou

Jačmenné krúpy a sušený hrach dobre poznali a pravidelne varili už naše prastaré mamy. V našej špajze majú obe suroviny čestné miesto, no spolu sa vyskytujú akurát v hŕstkovej polievke. Keď som zase raz nevedela, čo mám variť, aby som zdravo zasýtila rodinku, napadla mi táto kombinácia z tradičnej kuchyne.

Zapečené holúbky z červenej kapusty

Zapečené holúbky z červenej kapusty

K nám na dedinu chodí pravidelne predávať ujo zeleninár, takže čo si nevypestujeme sami, môžeme si kúpiť takto ľahko, čerstvo a lokálne. Minule som tak okrem karfiolu a uhoriek, ktoré nám už došli, kúpila červenú kapustu. A akosi nevedela, čo s ňou... Nakoniec ma však osvietilo pri pohľade na balíček mletého mäsa v mrazničke a vzniklo toto príjemné hrejivé jedlo. :)

Sendvič s trhaným bravčovým mäsom

Sendvič s trhaným bravčovým mäsom

Svokor robí najlepšie pečené mäso a naučil to aj mňa. A keď už máte chutné, rozpadávajúce sa pečené bravčové, urobiť fakt dobrý sendvič nie je umenie. Stačí pridať to, čo vám chutí.

Koložvárska kapusta po mojom

Koložvárska kapusta po mojom

Nerada robím veci s mletým mäsom, lebo kupovanému nedôerujem a namlieť si ho doma znamená zašpiniť ďalší riad navyše. A tiež nezabudnúť vyložiť mäso z mrazničky. Ja viem, samé výhovorky. :) Ale to sa len snažím vysvetliť, prečo som ešte nikdy nevarila moje obľúbené jedlo - koložvársku kapustu. Až teraz. A aj tak bola bez mletého mäsa, za ktoré som si radšej našla náhradu. ;)

Krémové cviklovo-špenátové rizoto s panenkou

Krémové cviklovo-špenátové rizoto s panenkou

Dnes som riešila dilemu, či urobiť cviklové alebo špenátové rizoto, rozumej také to v talianskom štýle zo špeci ryže s vývarom a vínom. Nakoniec som dala špenát aj cviklu plus panenku, lebo veď nedeľa, tak nejaké mäsko by sa patrilo. Myslím, že to k sebe celé dosť dobre pasovalo a ešte aj pekne farebne kontrastovalo.

Panenka s mätovým kuskusom a čatní

Panenka s mätovým kuskusom a čatní

Toto jedlo vás dostane zaujímavou kombináciou chutí. Klasická jemná a voňavá panenka, sladko-kyslé čatní a svieži kuskus. Je to skrátka fresh a tým pádom na jar ako stvorené.

Panenka v slanine so štuchanými zemiakmi
bez lepkubez mlieka

Panenka v slanine so štuchanými zemiakmi

Minule sme boli v reštike a objednali sme si presne takúto panenku, ibaže s dubákovou omáčkou. S tou sa mi doma nechcelo kašľať, ale ani mi tam až tak nechýbala. No panenka sa mi podarila parádne a k tomu tie zemiačiky - mňam-mňam, no čo vám budem hovoriť, veď sami viete, že nie je nad chrumkavú vypečenú slaninku. ;)

Pečená panenka v parmezáne

Pečená panenka v parmezáne

Panenka má u nás v kuchyni svoje čestné miesto a pokaždé sa ju snažíme pripraviť na iný spôsob. Zmena je život a hlavne, aspoň máme na webe vždy nový recept. ;) Táto v parmezánovej voňavej kruste bola mimoriadne vydarená, určite skúste!

Trojfarebné medailónky

Trojfarebné medailónky

Alebo vežičky, pyramídky, chuťovky... Nazvite si ich, ako chcete. Recept vznikol spojením toho, čo zbožňujem, a keď som túto večeru položila na stôl pred môjho mužíčka, znovu sa do mňa zamiloval, ha-ha. :) A čo je najlepšie? Že je to hotové co by dup.

« späť | 1 2 3 | ďalej »

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty