Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
"Marlenka" guľky
Originály sú na mňa príliš presladené, ale tieto sú akurát a chutia každému. Recept, ktorý koloval po internete, ma tieto Vianoce zachránil, keď som popri malej a sťahovaniu nestíhala nič "zákuskoidné". Pomenila som len množstvá surovín. Sú hotové bleskovo, lebo len zmiešate suroviny dokopy a salko netreba ani variť! A čo je ešte viac super, medové pláty môžete sčasti alebo aj úplne nahradiť medovníkmi, ktoré vám ostali z Vianoc a už ich nikto veľmi neje. A získate nový dezert na Silvestra. ;)
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
350 g | medové pláty alebo medovníky |
8 PL | vlašské orechy |
1 | salko |
170 g | maslo |
(1 PL | med) |
Postup prípravy
Orechy aj medové pláty či medovníky pomelieme/ rozsekáme najjemnejšie ako sa dá. Zmiešame v mise a asi 7 lyžíc dáme bokom na záverečné obaľovanie guliek. Do misy pridáme salko, med (dá sa vynechať) a rozpustené maslo. Dobre premiešame. Ak by bola hmota príliš suchá, pridáme ešte trochu masla.
Dáme chladiť na niekoľko hodín, aby hmota stuhla, inak sa guľky budú roztekať. V dlaniach gúľame menšie guľky, obalíme v odloženej posýpke a skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke.
Tip: Ak máte čas a chuť piplať sa s náplňou, dajte dovnútra guliek trochu salka zmiešaného s mascarpone. Naberte lyžičkou, uložte na tácku a dajte zamraziť. Zamrazené obaľte hmotou, vytvarujte guľky a budú už naozaj ako originál, ibaže lepšie. :)
Páči sa ti recept?
Komentáre
Pridať komentár
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk