Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
CestovinyRyby

Tagliatelle s cuketovou omáčkou a lososom

Tagliatelle s cuketovou omáčkou a lososom

Dokonalá svieža letná kombinácia, ktorá vás presvedčí o tom, že cestoviny nemusia byť len z núdze cnosť, keď treba rýchlo naplniť bruchá. Toto a pohár bieleho si prosím večerať každý deň na terase pri západe slnka! ;)

Suroviny

Postup prípravy

Cestoviny môžete použiť aj iné, ale tagliatelle majú takú lahodnú chuť, sú mäkké vďaka vajíčkam a pripomínajú mi domáce rezance od babičky. K rybe a smotane pasujú skvele. Uvaríme ich v jemne osolenej vode al dente. Cuketu nastrúhame, osolíme, necháme chvíľku odstáť a potom z nej vyžmýkame vodu.

Na oleji a masle opražíme 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky, pridáme lososa na kocky a opečieme zo všetkých strán. Keď je losos hotový, vyberieme ho a do panvice premiestnime cuketu. Zarestujeme, pridáme citrónovú šťavu, trochu nastrúhanej kôry, prelisovaný zvyšný cesnak a nasekanú vňaťku, prípadne okoreníme. Prikryjeme a pár minút dusíme. Prilejeme smotanu, prevaríme a keď jej omáčka hotová, zamiešame do nej uvarené tagliatelle.

Pridáme aj kúsky ryby, posypeme čerstvou vňaťkou a podávame.

....

O tom, že losos a cestoviny spolu fungujú, vás presvedčia aj tieto lososové špagety s hráškom a špargľou.
 

16. 5. 2017 |
(2.89 / 5, 95 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt