Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Mandľová bublanina s jahodami

Mandľová bublanina s jahodami
bez mlieka

Dobrý letný koláč si môžete dopriať, aj keď chcete žiť zdravo. Tento je úplne bez mlieka a vďaka kokosovému cukru má príjemnú karamelovú chuť. No a hlavne tie jahody! Konečne chutia tak, ako chutiť majú. Nech žije leto. <3

Suroviny

Postup prípravy

Tentokrát som sa s tým nekašľala a jednoducho som všetky suroviny zmiešala dokopy. Ale pokojne môžete začať žĺtkami s cukrom, pridať olej, mlieko, sypké suroviny a nakoniec vmiešať sneh z bielkov.

Vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného menšieho plechu, posypeme jahodami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po 15 minútach posypeme mandľovými lupienkami. Hotový koláč necháme vychladnúť a pred podávaním poprášime čerstvou mätou alebo mätovým cukrom (cukor plus mäta rozdrvené v mažiari).

Tip: Tento recept je už upravený tak, že cukru je v ňom čo najmenej, takže už neodporúčam veľmi znižovať.

Tip 2: Je dôležité, aby vajcia a mlieko neboli studené, lebo inak sa vám kokosový olej zmení na stuhnuté kúsky. Môžete však použiť aj slnečnicový, prípadne olivový olej.

4. 6. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt