Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Mandľová bublanina s jahodami

Mandľová bublanina s jahodami
bez mlieka

Dobrý letný koláč si môžete dopriať, aj keď chcete žiť zdravo. Tento je úplne bez mlieka a vďaka kokosovému cukru má príjemnú karamelovú chuť. No a hlavne tie jahody! Konečne chutia tak, ako chutiť majú. Nech žije leto. <3

Suroviny

Postup prípravy

Tentokrát som sa s tým nekašľala a jednoducho som všetky suroviny zmiešala dokopy. Ale pokojne môžete začať žĺtkami s cukrom, pridať olej, mlieko, sypké suroviny a nakoniec vmiešať sneh z bielkov.

Vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného menšieho plechu, posypeme jahodami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po 15 minútach posypeme mandľovými lupienkami. Hotový koláč necháme vychladnúť a pred podávaním poprášime čerstvou mätou alebo mätovým cukrom (cukor plus mäta rozdrvené v mažiari).

Tip: Tento recept je už upravený tak, že cukru je v ňom čo najmenej, takže už neodporúčam veľmi znižovať.

Tip 2: Je dôležité, aby vajcia a mlieko neboli studené, lebo inak sa vám kokosový olej zmení na stuhnuté kúsky. Môžete však použiť aj slnečnicový, prípadne olivový olej.

4. 6. 2017 |
(3.20 / 5, 20 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt