Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Bezmäsité

Zapekaný špenát

Zapekaný špenát
bez mlieka

Na čerstvom špenáte ma vždy fascinovala jeho schopnosť zmenšiť objem pri varení. Dve veľké vrecká sa ledva zmestili do hrnca a po chvíľke varenia mi len tak-tak vystačili na naplnenie slanej štrúdle. Odvtedy som v tom, že špenátu nikdy nie je dosť a keď sme ho tento rok sadili už v našej záhrade, stále sa mi málilo. Lenže to som netušila, že špenát dorastá ako burina a že ho treba skonzumovať, kým nezačne kvitnúť. Takže tento rok som oficiálne a prvýkrát v živote prešpenátovaná. :) A fantázia dostáva zabrať pri vymýšľaní jedál, v ktorých by som ho mohla spotrebovať. Toto je niečo ako prívarok v inej podobe, zapečený v rúre. Za vyskúšanie rozhodne stojí. ;)

Suroviny

Postup prípravy

Na tomto recepte ešte stojí za zmienku, že je úplne bez mlieka. To vám, samozrejme, nebráni, urobiť si po svojom, rastlinnú smotanu nahradiť obyčko kyslou alebo šľahačkou, a pridať aj ľubovoľný syr.

Ale jedlé je to aj bez toho, čo je dobrá správa pre tých, ktorí mlieko nechcú alebo nemôžu.

Najskôr si na oleji a ghí orestujeme nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme kocky šunky a opečieme do zlatista. Potom pridáme aj dobre umytý (v troch vodách vymáchaný, ak ho máte zo záhradky) špenát. Netreba ho ani krájať, ak nie sú listy príliš obrovské. Premiešavame, kým sa nesparí a nezmenší svoj objem. Vodu zlejeme alebo zjeme namiesto polievky. :)

Vajcia rozmiešame vidličkou, pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, prípadne dochutíme bylinkami.

Menšiu zapekaciu formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Rozložíme do nej špenát a zelejeme vaječnou zmesou. Vrch posypeme strúhankou a dáme zapiecť do rúry.

15. 6. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt