Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Chuťovky

Čerešňová koža

Čerešňová koža
bez cukrubez lepkubez mliekavegan

Človek by neveril, koľko čerešní sa môže urodiť na jednom strome. Po týždni bublaninových, bálešových a guľkových hodov, po nociach prebdených pri džemoch a kompótoch, po výdatnej konzumácii za čerstva, keď tŕpnete, kto vám bude gratulovať k "tehotenskému" brušku... Po tom všetkom prišla na rad aj ona - ovocná koža.

Suroviny

1 kg  čerešne
2 ks  banán
 (med)

Postup prípravy

Dlho sa suší, všetko je z nej ulepené a vo finále získate smiešnu kôpku zdravých kožkových cukríkov. Po tento bod to vyzerá, že ju nikomu neodporúčam robiť, lenže - tie cukríky sú fakt super! A fakt zdravé, len čisto-čisté ovocie. Plus miniete na ne kopec čerešní, ktoré by vás strašili v snoch za to, že ste ich nechali zhniť na strome. Takže smelo do nej. ;)

Čerešne odkôstkujeme (odporúčam nejaký lajtový filmík, ktorý stačí počúvať a netreba ho až tak sledovať), banány odšupíme a všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom. Keby vám to bolo málo sladké, doslaďte si to medom alebo iným zdravým sladidlom, ale teraz na konci sezóny sú tie tmavočervené krásky až nechutne presladené. Túto hmotu natrite na plech vystlaný papierom na pečenie. Množstvo by malo vyjsť na 2 tie najväčšie plytké plechy. Vrstva musí byť súvislá, ale inak tenučká.

Takto pripravené plechy dajte sušiť do rúry na niekoľko hodín. Ťažko napísať teplotu a dĺžku sušenia, ide hlavne o to, aby bola koža hladká, lesklá a dala sa odliepať od papiera. Najskôr som na 50 stupňoch sušila 7 hodín cez noc a potom som dosúšala na 80-ke ešte zopár hodín, kým to nebolo eňo-ňuňo.

Vychladnutú kožu aj s papierom narežeme na pásy a kožu opatrne zrolujeme do ruličiek. Môžeme si pomôcť nožíkom. Fajnšmekri môžu obaliť v škorici. Skladujeme v uzatvorenej nádobe na chladnejšom mieste.


 

22. 6. 2017 |
(2.68 / 5, 63 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt