Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Bezlepková makovo-orechová bábovka s jablkami

Bezlepková makovo-orechová bábovka s jablkami
bez mliekabez lepku

Mám jednu tajnú úchylku. Niekedy, keď mám chuť na niečo dobré, nasypem si do hrnčeka čistý pomletý mak, primiešam džem, zriedim trochou mlieka a konzumujem lyžicou. Mňam! Ale keď chcem maškrtiť na úrovni, prípadne pohostiť aj niekoho iného, pečiem napríklad takéto makové bezmúčne bábovky. ;)

Suroviny

250 g  mletý mak
150 g  mleté vlašské orechy
200 g  jablkové pyré
100 g  trstinový cukor
4 ks  vajce
80 g  rozpustené ghí alebo olej
1 ČL  sóda bikarbóna
1 ČL  škorica
1 ČL  citrónová kôra
1  vanilkový cukor
 štipka soli
1  jablko

Postup prípravy

Svoju obľúbenú som tentokrát obmenila do verzie "treba minúť orechy z minulého roka a výživu, na ktorej mi nechytilo viečko". Veľmi úspešne. Je krásne tmavá a vďaka jablkám aj šťavnatá, hoci ich tam takmer necítiť.

Všetky sypké suroviny zmiešame v mise. Z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Do sypkých surovín vmiešame žĺtky, olej alebo rozpustené ghí aj jablkové pyré, prípadne detskú výživu. Zľahka vmiešame sneh a nakoniec na kocky nakrájané jablko.

Husté cesto dáme do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ak sa nám cesto zdá stále vlhké, znížime teplotu a predĺžime čas pečenia. Či je bábovka hotová zistíme pomocou špajle.

Po upečení ju necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme. Ja si vždy pomáham vlhkou utierkou, ktorou prikryjem formu s bábovkou obrátenú hore dnom.

26. 9. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt