Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Soté v zemiakovej placke
Placky sú super aj samostatne, takže keď si odmyslíme náplň a urobíme ich menšie, stačí ich posypať syrom a popíjať k nim trebárs acidko. Ak ich naservírujeme plnené jemne pikantným mäskom, je z toho chutný obed, ktorý ocenia hlavne muži. :)
- 2 porcie
- varenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
0,5 kg | zemiaky |
1 ks | vajce |
50 g | hladká múka |
2 strúč. | cesnak |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
majoránka | |
250 g | kuracie prsia |
1 ks | menšia cibuľa |
olej | |
2 PL | hrášok |
5 ks | šampiňóny |
sójová omáčka | |
kečup | |
horčica | |
soľ | |
chilli |
Postup prípravy
Zemiaky nastrúhame najemno a pridáme k nim ostatné ingrediencie. Dochutíme soľou, korením a majoránkou. Na oleji vyprážame veľké placky. Radšej pomalšie a na nižšej teplote, aby sa prepiekli. Prebytočný olej odsajeme servítkami.
Medzitým si nakrájame mäso na rezančeky, cibuľu na kocky a šampiňóny na kúsky. Najskôr opražíme cibuľu, pridáme mäso a po ňom hríby. Restujeme. Primiešame lyžičku kečupu, lyžičku horčice, trochu sójovej omáčky, pridáme scedený hrášok z konzervy, ale môže byť aj čerstvý či mrazený. Osolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme, kým nie je mäso hotové. Tip: Ak nemáme kuracie, dá sa použiť aj bravčové.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk