Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Jahodová pena

Jahodová pena

Dobrota, ktorú mnohí z nás poznajú z detstva. Už len kvôli tým spomienkam sa ju oplatí urobiť. :) Posledné zrelé až prezreté jahody sú na to ideálne.

  • Porcie 2 porcie
  • Čas prípravy 10 minút
  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

130 g  jahôd
2,5 PL  práškového cukru
1  bielok veľ. L

Postup prípravy

Jahody rozmixujeme s cukrom. Zvlášť vyšľaháme tuhý sneh a keď je ušľahaný, vmiešame doň rozmixované jahody. Rozdelíme do pohárov a ihneď konzumujeme.

Keď máte domáce vajíčka ako my, netreba sa báť surových bielkov, ale penu je možné vyšľahať aj nad parou, čím dôjde k tepelnej úprave. Bielok vyšľaháme spolu s cukrom nad parou. Šľaháme asi päť minút. Do hotového snehu vmiešame rozmixované jahody.

Druhá možnosť je pridať jahody do vyšľahanej šľahačky, to je tiež výborná, aj keď o niečo menej diétna verzia.

 

19. 6. 2022 15:14

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty