Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Halloweensky puding s jedlou hlinou

Halloweensky puding s jedlou hlinou
halloween

Tipov na halloweensky, jemne strašidelný dezert nie je nikdy dosť, hlavne ak je jednoduchý a vhodný na párty. Tento môj dokonca nie je ani morbídny - žiadne krváky či duchariny. Len zopár šťavnatých červíkov. ;)

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA JEDLÚ HLINU
100 g  hladkej múky
40 g  práškového cukru
1  vanilkový cukor
1,5 PL  čierneho kakaa
75 g  mäkkého masla
1  žĺtok
 
NA PLNKU
8 dl  mlieka
2 ks  BB Puding kakaový Dr. Oetker (á 60 g)
4 PL  cukru
100 g  gaštanového pyré
 
NA ŽELÉ DÁŽĎOVKY
125 ml  pomarančovej šťavy
½ bal.  Tortové želé žlté Dr. Oetker
1/2 PL  cukru
125 ml  jahodového džúsu
½ bal  Tortové želé červené Dr. Oetker
½ PL  cukru

Postup prípravy

Základ tvorí kakaový BB puding, dopĺňa ho gaštanové pyré, jedlá hlina a doma robené želé dážďovky. Ja som dezert servírovala v jednej veľkej nádobe, môžete ho však podávať aj v pohárikoch.

Najskôr si upečieme domácu čiernu sušienku, z ktorej budeme robiť jedlú hlinu. Všetky suroviny na cesto ručne zmiešame a dáme na chvíľu do chladničky. Rúru vyhrejeme na 180°. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie, cesto naň roztlačíme rukou, aby vznikla placka hrubá ako sušienka. Pečieme asi 12 minút, potom necháme vychladnúť a rozdrobíme na hlinu tak, aby ostali menšie aj väčšie hrudky.

BB Puding uvaríme v osladenom mlieku podľa návodu a máme dve možnosti – buď gaštanové pyré vmiešame dovnútra, alebo z neho urobíme medzivrstvu. (Dá sa tiež vynechať a nahradiť napríklad ovocím.) Do obdĺžnikovej misky s objemom 1 liter nalejeme polovicu pudingu a urovnáme. Rovnomerne rozložíme nastrúhané pyré a posypeme polovicou rozdrvených sušienok. Urovnáme, nalejeme zvyšný puding a pokryjeme ho zvyšnými sušienkami. Dáme dobre vychladiť.

Gumené dážďovky sa dajú kúpiť v obchode, ja som však zvolila zdravšiu alternatívu - domáce želatínové cukríky. Najjednoduchší spôsob je použiť tortové želé. Pripravíme si silikónovú formu na dážďovky a dva malé kastróliky. Polovicu balíčka červeného tortového želé zmiešame s cukrom a pridáme jahodový džús (ak nemáme, môže byť ľubovoľná tekutina, keďže želé obsahuje farbivo). Dobre rozmiešame a prelejeme do kastrólika. To isté zopakujeme so žltým želé a šťavou. Oba kastróliky dáme variť a miešame, kým nezačnú vrieť. Minútu prevaríme a odstavíme.

Teraz to chce trochu cviku alebo jedného pomocníka, keďže do formičiek budete z jedného konca nalievať žltú tekutinu a zároveň z druhého konca červenú, aby sa v strede spojili. Želé stuhne veľmi rýchlo. Hotovými dážďovkami ozdobíme dirt puding a podávame. :)

Tip: Ak by želé v kastróli stuhlo, jednoducho ho zohrejte a bude opäť tekuté.

.........

Recept vznikol v spolupráci so značkou Dr. Oetker.

30. 10. 2022 14:54

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty