Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Halloweensky puding s jedlou hlinou
Tipov na halloweensky, jemne strašidelný dezert nie je nikdy dosť, hlavne ak je jednoduchý a vhodný na párty. Tento môj dokonca nie je ani morbídny - žiadne krváky či duchariny. Len zopár šťavnatých červíkov. ;)
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
100 g | hladkej múky |
40 g | práškového cukru |
1 | vanilkový cukor |
1,5 PL | čierneho kakaa |
75 g | mäkkého masla |
1 | žĺtok |
8 dl | mlieka |
2 ks | BB Puding kakaový Dr. Oetker (á 60 g) |
4 PL | cukru |
100 g | gaštanového pyré |
125 ml | pomarančovej šťavy |
½ bal. | Tortové želé žlté Dr. Oetker |
1/2 PL | cukru |
125 ml | jahodového džúsu |
½ bal | Tortové želé červené Dr. Oetker |
½ PL | cukru |
Postup prípravy
Základ tvorí kakaový BB puding, dopĺňa ho gaštanové pyré, jedlá hlina a doma robené želé dážďovky. Ja som dezert servírovala v jednej veľkej nádobe, môžete ho však podávať aj v pohárikoch.
Najskôr si upečieme domácu čiernu sušienku, z ktorej budeme robiť jedlú hlinu. Všetky suroviny na cesto ručne zmiešame a dáme na chvíľu do chladničky. Rúru vyhrejeme na 180°. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie, cesto naň roztlačíme rukou, aby vznikla placka hrubá ako sušienka. Pečieme asi 12 minút, potom necháme vychladnúť a rozdrobíme na hlinu tak, aby ostali menšie aj väčšie hrudky.
BB Puding uvaríme v osladenom mlieku podľa návodu a máme dve možnosti – buď gaštanové pyré vmiešame dovnútra, alebo z neho urobíme medzivrstvu. (Dá sa tiež vynechať a nahradiť napríklad ovocím.) Do obdĺžnikovej misky s objemom 1 liter nalejeme polovicu pudingu a urovnáme. Rovnomerne rozložíme nastrúhané pyré a posypeme polovicou rozdrvených sušienok. Urovnáme, nalejeme zvyšný puding a pokryjeme ho zvyšnými sušienkami. Dáme dobre vychladiť.
Gumené dážďovky sa dajú kúpiť v obchode, ja som však zvolila zdravšiu alternatívu - domáce želatínové cukríky. Najjednoduchší spôsob je použiť tortové želé. Pripravíme si silikónovú formu na dážďovky a dva malé kastróliky. Polovicu balíčka červeného tortového želé zmiešame s cukrom a pridáme jahodový džús (ak nemáme, môže byť ľubovoľná tekutina, keďže želé obsahuje farbivo). Dobre rozmiešame a prelejeme do kastrólika. To isté zopakujeme so žltým želé a šťavou. Oba kastróliky dáme variť a miešame, kým nezačnú vrieť. Minútu prevaríme a odstavíme.
Teraz to chce trochu cviku alebo jedného pomocníka, keďže do formičiek budete z jedného konca nalievať žltú tekutinu a zároveň z druhého konca červenú, aby sa v strede spojili. Želé stuhne veľmi rýchlo. Hotovými dážďovkami ozdobíme dirt puding a podávame. :)
Tip: Ak by želé v kastróli stuhlo, jednoducho ho zohrejte a bude opäť tekuté.
.........
Recept vznikol v spolupráci so značkou Dr. Oetker.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk