Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zapekaná špargľa
Zo všetkých strán počúvame, aká je špargľa zdravá. Tak prečo si ju nerobiť častejšie? Zapečená s mozzarelou, šunkou a sladkou broskyňou je ideálna ako ľahká večera. Ak chcete vedieť, my sme ju jedli cez víkend na raňajky, spolu s čerstvou bagetkou. No almázia!
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 zväz. | špargľa |
1 ks | mozzarela |
120 g | šunka |
2 ks | broskyňa |
soľ | |
1 ČL | citrónová šťava |
maslo |
Postup prípravy
Zo špargle odrežeme konce a dáme ju variť asi na 5 minút do vody s trochou soli a citróna. Vyberieme, osušíme, uložíme na plech vymastený maslom a poukladáme plátky ošúpanej broskyne. Na to príde vrstva syra a naň plátky šunky. Určite sa dajú urobiť aj efektné závitky, ale takto je to jednoduchšie.
Nakoniec dáme zapiecť do vyhriatej rúry, kým sa šunka nezačne skrúcať.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk