Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cviklový perník
Perník na plech som skúšala už jablkový, cuketový a v podstate aj tekvicový. Z cvikly som robila už XY jedál a dezertov. Iba perník ešte nie. Nechápem prečo. Dnes som to však konečne napravila.
- 30 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
300 g | uvarenej očistenej cvikly |
2 | vajcia |
120 g | kyslej smotany |
100 g | masla |
30 g | oleja |
2 PL | tuzemáku |
2 ČL | vanilkového extraktu |
250 g | polohrubej múky |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
80 g | kokosového cukru |
50 g | práškového cukru |
2 PL | holandského kakaa |
1 ČL | instantnej kávy |
2 ČL | perníkového korenia |
1,5 ČL | škorice |
štipka soli |
Postup prípravy
Akosi som cítila v kostiach, že bude dobrý. Čo dobrý, skvelý! A nové recepty sa najlepšie tvoria "vykradnutím" tých vlastných, takže môj recept na cuketový perník som pretvorila na tento.
Ako bonus menej tuku a cukru. Odporúčajú traja z troch hejterov cvikly, ktorí ju tam ale že vôbec necítili.
Uvarenú a olúpanú cviklu rozmixujeme spolu s vajíčkami a kyslou smotanou na hladkú kašu. Metličkou primiešame rozpustené maslo, olej, tuzemák a vanilkový extrakt.
Zvlášť spojíme sypké prísady a zapracujeme ich do tekutých. Cesto vylejeme na malý plech, urovnáme stierkou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vybratí z rúry rozotrieme ríbezľový alebo iný pikantnejší džem. A po vychladnutí polejeme ganache z horkej čokolády, rozpustenej v zohriatej šľahačkovej smotane.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk