Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuracie prsia s baklažánom a mozzarelou
Chcete tip na super letné jedlo? S naším obľúbeným párikom kamošov sme boli na Sardínii a toto sme si tam vymysleli na večeru. Silno inšpirované miestnou kuchyňou. :) Najprv to vyzeralo, že sme pekáč nechali v rúre pridlho, ale ukázalo sa, že to jedlu len prospelo. Parmezán vytvoril zlatistú krustu a celé to bolo jednoducho mňam!
- 4 porcie
- 25 minút
- 35 minút 180°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
600 g | kuracie prsia |
1 ks | baklažán |
2 ks | mozzarela |
2 PL | šľahačková smotana |
2 PL | bazalkové pesto |
parmezán | |
1 strúč. | cesnak |
olej | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy
Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme, aby sa "vypotil" a necháme odstáť asi 15 minút. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a trochu naklepeme. Osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a na troche oleja krátko osmažíme z oboch strán. Vyberieme z panvice a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Polejeme smotanou, ale nemusíme. Na to príde vrstva baklažánových koliesok, ktoré sme predtým poutierali od soli a šťavy a nasucho opiekli na panvici. Rovnomerne potrieme pestom, ak nemáme, môže byť aj nasekaná čerstvá bazalka. Poukladáme plátky mozzarely a dáme piecť do vyhriatej rúry. Chvíľu pred dokončením posypeme parmezánom a zapečieme do zlatista.
Podávame so zemiakmi, ktoré upečieme spolu s cibuľou a vetvičkami rozmarínu, a so zeleninovým šalátom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk