Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Guacamole
Keď som moju obľúbenú nátierku robila doma, priateľ na mňa pozeral dosť nedôverčivo. Na to, že v nej nie je mäso, mu chutila celkom dosť, ale radšej ju vraj mám pripravovať návšteve.
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 kus | zrelé avokádo |
1-2 strúčik | cesnak |
šťava z polovice limetky alebo štvrtiny citróna | |
soľ | |
cherry paradajky, kápia alebo mladá cibuľka | |
olivový olej | |
čili korenie (kto má rád) |
Postup prípravy
Základ je, aby avokádo bolo zrelé, čiže mäkké na omak. Inak nátierku nespravíte. Potom ho stačí olúpať a krásne rozmačkať vidličkou. Pridať môžeme najemno pokrájanú paradajku, kápiu či mladú cibuľku, alebo aj nič. Dôležitý je hlavne cesnak, limetová alebo citrónová šťava, soľ a kto chce aj kvapku olivového oleja. Podávame s tortilami, zeleninou alebo len tak, na pečive.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk