Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zapekaný karfiol s nivou
Opäť raz varil môj drahý, jednoduchú večeru, ktorá mi dobre padla po náročnom týždni. Nebola som pri tom, prišla som k stolu až na hotové, ako pani. Takéto večery aj večere môžem! :)
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | karfiol |
2 ks | vajce |
250 ml | kyslá smotana |
2 PL | krupica |
niva alebo tvrdý syr | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
petržlenová vňať |
Postup prípravy
Karfiol uvaríme do polomäkka. Preložíme ho do zapekacej nádoby, najlepšie do misy z jenského skla. Roztlačíme vidličkou, posypeme rozdrobenou nivou a nasekanou vňaťkou. Zalejeme zmesou z vajíčok, smotany, krupice, ktorú sme dochutili soľou a korením. A potom, citujem drahého, "plieskame misou o kuchynskú linku tak, aby všetko zatieklo tam, kam má. Ale tak, aby sme nerozbili misu." Koniec citátu.
Pečieme cca 20 minút zakryté a 5 minút odokryté až do zlatista.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk