Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Šťavnatá panenka v alobale s bylinkami
Či si ju urobíte doma v rúre, alebo vonku na grile, zaručene bude chutiť super. A úplne k nej postačí dávka grilovanej zeleniny, alebo nejaký fajný šalátik. My sme ju večerali o pol desiatej a vôbec nám nebolo zle, ale to radšej neodporúčam. :)
- 25 minút 200°C
- grilovanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | bravčová sviečkovica |
1 ks | cibuľa |
3 ks | strúčik cesnaku |
1 plát. | maslo |
2 PL | olivový olej |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
čerstvé bylinky: tymian, koriander, bazalka... čo je po ruke |
Postup prípravy
Panenku umyjeme, osušíme, prerežeme na dve časti. Nahrubo posolíme a pokoreníme, mlynčeky sú super. :) Opečieme na panvici na rozohriatej zmesi oleja a masla zo všetkých strán.
Rúru rozohrejeme na 200 °C. A teraz prídu na rad balíčky. Nie, Vianoce sa nekonajú, ale také mäsovo-cibuľovo-cesnakovo-bylinkové balíčky tiež nie sú na zahodenie. Takže túto zmesku zabalíme do alobalu a dáme do pekáča alebo na gril. Medzitým vylepšíme výpek na panvici trochou masla, múky a zvyšnými bylinkami. Odložíme bokom, ešte sa zíde.
Upečené mäsko nakrájame na plátky a sledujeme, aké je krásne ružové. Polejeme omáčkou z výpeku a môžeme podávať. Ak vám nestačí zelenina, skvelé sú takéto pečené zemiačiky.
Moje zlatíčko sa rozfotilo ako japonský turista, takže z toho máme hotový fotorecept. :) Verím, že to oceníte. Dobrú chuť!
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk