Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Plnené špenátové palacinky
Život nie je romantický film, a tak v ňom riešime bežné starosti. Včera sme zistili, že treba čím skôr odmraziť mraziak, lebo o chvíľu v ňom vznikne Antarktída. A tak sme začali míňať zásoby. Mrazený špenát pošiel ako prvý do tohto nenáročného (iba ak trochu na čas) jedla.
- vyprážanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
450 g | mrazený špenát |
0,5 l | mlieko |
1/2 ČL | cukor |
soľ | |
400 g | hladká múka |
2 ks | vajce |
olej | |
1 ks | menšia cibuľa |
2 strúč. | cesnak |
1 ks | baklažán |
5 ks | paradajka |
soľ | |
oregano | |
bazalka | |
mleté čierne korenie | |
olivový olej | |
syr na posypanie |
Postup prípravy
Skvelé je, že špenátová chuť nie je príliš výrazná a hodí sa k nej prakticky akákoľvek náplň. Ak už nič iné, aj šunka a syr potešia a úspech bude mať určite aj tvaroh so smotanou na slano.
Špenát rozmrazíme a vyžmýkame z neho vodu. Ja som to neurobila, no skrátka som sa zabudla. Musela som teda pridať viac múky a preto nie sú palacinky na fotke až tak výrazne zelené. Chutili však super.
Čiže všetky suroviny zmiešame a na jemnej vrstve oleja vyprážame palacinky. Budú trochu hrubšie ako klasické. Plníme ich podľa chuti, napríklad baklažánovo-paradajkovou zmesou. Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, prihodíme kúsky "vypoteného" baklažánu a paradajok. Chvíľu miešame a potom prikryjeme. Dochutíme, čím chceme a keď je to akurát, ani tvrdé ani rozvarené, odstavíme. Zmesou plníme palacinky a môžeme posypať strúhaným syrom alebo rozdrobenou fetou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk