Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Morčacie prsia na masle a mede
Ak máte chuť na niečo ľahšie, takto pripravené mäso ulahodí vášmu žalúdku a neuškodí ani línii. Paradoxne to varil môj miláčik a nenechal mi ani kúsok na ochutnanie. Neostáva mi iné, ako veriť jeho úsudku, že to bolo super. :) Ale osobne si myslím, že ak mäso na záver trochu pripečiete do zlatista, nič tým nepokazíte. ;)
- 2 porcie
- 30 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | morčacie prsia |
30 g | maslo |
2 PL | med |
čerstvá bazalka | |
3 ks | plátok limetky |
4 ks | strúčik cesnaku |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
5 ks | zemiak |
2 ks | mrkva |
Postup prípravy
Morčacie prsia očistíme, umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a urobíme zárezy, do ktorých vložíme plátky cesnaku. Vo woku rozpustíme maslo, pridáme doň med a na to položíme plátky limetky.
Odstavíme zo sporáka a vložíme mäso, ktoré pooblievame maslovo-medovou zmesou. Posypeme čerstvou bazalkou. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút. Spečenú bazalku dáme preč a k mäsu pridáme na drobno nakrájané zemiaky a mrkvu. Opäť prikryjeme a dusíme, kým nie je zelenina mäkká.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk