Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Šampiňónový paprikáš
Je rýchlo hotový a veľmi chutný. Môj mäsožravec ho doslova zlupol a trikrát povedal, že to bolo super (počítala som). Takže dnešnou večerou som skórovala, hoci som ju prakticky stihla uvariť cez reklamu pri sledovaní telky. :)
- 2 porcie
- 5 minút
- 15 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
15 ks | šampiňóny |
1 ks | cibuľa |
2 ČL | mletá sladká paprika |
1/2 ČL | drvená rasca |
soľ | |
olej | |
štipka čili | |
1 PL | paradajkový pretlak |
1 dl | sladká smotana |
0,5 PL | hladká múka |
Postup prípravy
Šampiňóny zbavíme tvrdej stonky a očistíme ich. Nakrájame na mesiačiky. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Môžeme posoliť, aby neprihorela. Po chvíli pridáme hríby a orestujeme zo všetkých strán. Potom poprášime paprikou, premiešame a asi po polminúte - minúte odstavíme. Paprika sa nesmie dlho pražiť, inak by zhorkla, ale to už všetci dobre vieme. :)
Zalejeme studenou vodou tak, aby boli hríby ponorené, pridáme rascu, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme, kým nie sú šampiňóny mäkké. V smotane rozmiešame múku a vlejeme do paprikáša. Necháme prevrieť a odstavíme. Podľa chuti dosolíme.
Varila som to len tak od oka, takže si množstvá prispôsobte podľa toho, či chcete mať omáčku viac alebo menej červenú, hustejšiu alebo redšiu. Namiesto sladkej smotany sa môže dať kyslá a šampiňóny môžete nahradiť napríklad hlivou. Podávame s cestovinou, haluškami ale prinajhoršom aj s chlebíkom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk