Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zapekané kuracie prsia s hríbikmi a smotanou
Opäť raz po dlhšej dobe varil môj manželíček, ktorý zbožňuje štýl co dúm dal a vždy mu to vyjde tak, že ma príjemne prekvapí. Aj toto jedlo bolo vysoko mňamózne! :))
- 2 porcie
- 15 minút
- 40 minút 200°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | kuracie prsia |
1 ks | menšia cibuľa |
5 PL | nakladané hríbiky |
soľ | |
olej | |
2 dl | kyslá smotana |
1 ČL | sušená bazalka |
2 ks | strúčik cesnaku |
2 PL | balsamico |
strúhaný syr |
Postup prípravy
Rekapitulujem, čo mi nadiktoval:
Kuracie prsia naklepeme, jemne osolíme a okoreníme. Zapekaciu misu potrieme olejom, položíme prsíčka a pokvapkáme balsamicom. Na panvici osmažíme na troche oleja nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme scedené hríbiky - my máme domáce, nakrájaný cesnak a restujeme 5 až 10 minút. (Môžeme použiť aj čerstvé hríby, ale v tom prípade ich dusíme aspoň 10 minút.) Keď sú hotové, rovnomerne ich rozotrieme na mäso a celé to zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali sušenú alebo nakrájanú čerstvú bazalku.
Prikryjeme alobalom a dáme zapiecť do rúry na 15 minút. Potom odstránime alobal a ešte ďalšiu štvrťhodinku dopekáme. Pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom. My sme k tomu mali zemiaky, ale určite nič nepokazíte ani ryžou. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk