Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Francúzska cibuľová
A tak sme si povedali, že by to chcelo niečo teplé do žalúdka. V skrini kopec cibule, víno u nás nechýba nikdy a tak nebolo čo riešiť. Francúzska cibuľačka je jednoduchá, voňavá a chutí skvelo!
- 2 porcie
- 15 minút
- 15 minút
- varenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
3 ks | stredne veľká cibuľa |
maslo | |
hladká múka | |
1 PL | hnedý cukor |
soľ | |
tymian alebo provensálske korenie | |
mleté čierne korenie | |
(bobkový list) | |
bujón alebo vývar | |
1 dl | suché biele víno |
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Ja osobne pri tom vždy plačem tak, že si musím ísť dať pauzu do druhej miestnosti, ale napriek tomu ako emancipovaná žena vždy odmietnem ponúknutú pomoc. Tak mi treba! Orestujeme ju na panvici, trochu posolíme, aby sa lepšie vypotila a podlejeme vínkom. Prisypeme asi jednu lyžicu cukru a miešame. Po chvíli posypeme troškou múky, aby mala polievočka hustejšiu konzistenciu. Pridáme tymián alebo provensálske korenie, čierne korenie, prípadne bobkový list. A dolejeme vývarom. Varíme na slabom ohni asi štvrťhodinku. Polievka sa podáva v miskách, ozdobená bagetkami zapečenými so syrom. Bon appétit!
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk